De Ontdekking van Flevoland

Vanaf februari 2023 starten we met iets nieuws. vanaf dan is het tijdens de derde zondag van de maand tijd voor De Ontdekking van Flevoland.

Tijdens deze maandelijkse wandeling van ruim 3 uur gaan we iedere keer op ontdekking naar iets anders en zijn afstand (5 a 6 km) en wandeltempo ondergeschikt aan de beleving onderweg.
Omdat we nog druk aan het overleggen zijn met diverse collega-gidsen en (natuur-)organisaties staat het programma nog niet definitief vast. Maar het volgende kun je verwachten:

Zondag 19 februari Ontdekken we het Pampushout bij Almere. Ooit het domein van haringen, zeehonden en meerminnen. Nu rusten er hier op de bodem van de voormalige Zuiderzee scheeps- en vliegtuigwrakken en een kerkdak. Nieuwsgierig naar de verhalen hier achter of wil je antwoord op de vraag of je twee weken op een ijsschots kunt overleven, ga dan mee met de Ontdekking van Flevoland.
Zondag 19 maart gaan we met meerdere gidsen op pad naar het Wilgenreservaat aan de Knardijk. Al lang nieuwsgierig naar het verhaal achter de Knardijk, de oude werkhaven en het Wilgenreservaat? Altijd al op stap gewild met een vogel- en een bomengids? Dan is dit je kans!
Zondag 16 april (onder voorbehoud) stappen we aan boord van een sloep en laten we ons meevoeren over de Ankeveense Plassen waar we op ontdekking gaan naar de natuur en de verhalen tussen petgaten en legakkers.
Zondag 21 mei starten we onze ontdekkingstocht vanuit het Geologisch Museum in Laren en verkennen we de geschiedenis van de Westerheide

Verder combineren we een wandeling en een vaartocht met een authentiek skûtsje over het Veluwemeer en treden we in de voetsporen van de Romeinen. We gaan op zoek naar (afweer-)kruiden en magie, gebruiken onze zintuigen in het Knarbos en herontdekken de geschiedenis van Schokland. En uiteraard blijft de samenwerking met de vogel-, bomen- en paddenstoelengids niet beperkt tot een enkele wandeling. Nieuwsgierig geworden en wil je graag eens mee met De Ontdekking van Flevoland, vul dan onderstaand formulier in en we houden je maandelijks op de hoogte van bestemming, onderwerp, vertrektijden en dergelijke.

Aanmeldformulier


Let op, na aanmelding ontvang je een Tikkie of een betaalverzoek. Je aanmelding is pas na betaling definitief.

Kosten: De kosten zijn € 15,00 per persoon. Dat is inclusief een consumptie onderweg, maar exclusief eventuele bijkomende kosten voor bijvoorbeeld entree of een veerboot. Als er bijkomende kosten zijn wordt dat vooraf duidelijk gecommuniceerd. Deelname is geheel vrijblijvend en je hoeft nergens lid van te worden of te zijn.

Voor wie: Iedereen ouder dan 12 jaar is welkom, jongeren tot 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. .

Wanneer: Iedere derde zondag van de maand

Hoe laat: We vertrekken om 10.00 uur, als hiervan wordt afgeweken wordt dat duidelijk aangegeven in de voorafgaande mail met informatie.

Waar: Elke maand wandelen starten we vanaf een andere locatie. Na aanmelding ontvang je een mail met de exacte startlocatie en de bereikbaarheid daarvan.

Toiletgelegenheid: Onderweg zijn er geen toiletgelegenheden.

Honden: Honden zijn tijdens onze wandelingen niet toegestaan.