Groepswandelingen

Wandelen in Flevoland organiseert verschillende, wekelijkse, groepswandelingen. Omdat geen wandelaar hetzelfde is, variƫren de wandelingen qua afstand en wandeltempo. Wel wandelen we zoveel mogelijk door het groen. Omdat we, wekelijks, vanaf een andere startlocatie vertrekken maak je kennis met veel van de bossen en parken die Flevoland rijk is. Op maandag en woensdagochtend wandelen we rondom Almere en op donderdagavond in Lelystad. Tijdens de Weekend Wandelingen ontdekken we zowel Flevoland als andere interessante wandelgebieden in Midden-Nederland.
Of je nu iets aan je conditie wilt doen, van de natuur wilt genieten of gewoon gezellig een eind wilt wandelen, je bent van harte welkom! Kom dus eens van de bank en wandel gezellig mee.

Maandagochtend Groepswandeling

Het beste middel om je weekend-stress te verdrijven is een stevige wandeling van ruim een uur op de maandagochtend. Heerlijk uitgewaaid kun je er de rest van de week weer tegen.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Maandagochtend Wandeling.

Woensdag Wandeldag

De Woensdag Wandeldag is al sinds 2014 een begrip in Almere. Iedere woensdagochtend een, stevige, groepswandeling van 10 km. Een gezellig alternatief voor een bezoek aan de sportschool.
Voor meer informatie of om je aan te melden kijk je op Woensdag Wandeldag.

Zomeravond Wandeling

Wat is er nu fijner dan een zomerse dag af te sluiten met een ontspannen avondwandeling. Lekker vanaf Buytenplaets Suydersee nog even, onder begeleiding van een IVN-gids, struinen door het groen rondom de camping. Voor meer informatie of om je aan te melden kijk je op Zomeravond Wandeling.

Wandelen in het weekend

Omdat niet alleen Almere, maar heel Flevoland de moeite waard is om doorheen te wandelen, verkennen we in het weekend de rest van onze provincie en af en toe trekken we de brug over voor een uitstapje naar het ‘oude’ land.

Weekend Wandeling

Op de EERSTE zondag van de maand is het tijd voor de Weekend Wandeling. De routes zijn ongeveer 18 kilometer lang en we wandelen bijna 5 km per uur. Een vast onderdeel van de Weekend Wandeling is de koffiestop. De bestemmingen zijn heel afwisselend, we trekken over de heide en door het bos. We wandelen langs rivieren en landgoederen, bezoeken vestingsteden en veengebied.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Weekend Wandeling.

De Ontdekking van Flevoland

Op de DERDE zondag van de maand gaan we tijdens de Ontdekking van Flevoland op expeditie. Een wandeling waarbij afstand en snelheid ondergeschikt zijn aan het verhaal en de beleving. Met een of meerdere natuurgidsen gaan we op pad. We ontdekken de verhalen achter (scheeps-) wrakken en Romeinen, onderzoeken bomen en (afweer-)kruiden en we leren van alles over vogels en paddenstoelen. Ook maken we een uitstapje naar Ankeveen en de heide bij Laren.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor De Ontdekking van Flevoland of de mailinglijst, kijk je op Ontdekking van Flevoland.

Voor al onze wandelingen geldt dat stevige wandelschoenen aan te bevelen zijn en dat honden NIET zijn toegestaan.