Beleefweek

Van zaterdag 7 oktober tot en met zondag 15 oktober wordt de eerste Beleefweek van het Nationaal Park Nieuw Land georganiseerd. Uiteraard doet Wandelen in Flevoland als Gastheer van dit park mee met een aantal activiteiten, je kunt kiezen uit:

Zondag 8 oktober slaan Stad & Natuur en Wandelen in Flevoland tijdens de Beleefweek van het Nieuw Land de handen ineen met een excursie door Het Zintuigenbos. De excursie is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een visuele beperking maar ook zeker de moeite waard voor iedereen die eens wil ervaren hoe het is om ‘blind’ door een herfstbos te struinen.
Onderweg geven we onze zintuigen goed de kost. Zo ontdekken we plantjes met een beperking en horen we hoe het judasoor aan zijn naam komt. Kun jij walnoten, kastanjes en andere vruchten herkennen met je ogen dicht of moet je er eerst van proeven?
Af en toe wordt er nog een, laatste, exemplaar waargenomen van de grote grazers die hier lang, lang geleden rondliepen, wie weet komen we hem nu ook wel tegen.
Onderweg hoor je allerlei leuke weetjes en verkennen we het ‘blote voetenpad’. Tot slot beklimmen we de uitkijkheuvel waar we luisteren naar de geluiden om ons heen, en wie ruikt wat daar in de wei graast?

De start bij het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere. De excursies duren ongeveer een uur en starten om 10:00, 11:30 en om 13:00 uur, we verzamelen vanaf een half uur voor vertrek.
Het is noodzakelijk om je (hieronder) van te voren aan te melden, per excursie kunnen maximaal 16 deelnemers mee.
De kosten zijn 10 euro p.p. CONTANT te betalen bij de start, dat is inclusief een consumptie na afloop.


Zaterdag 7 oktober doen we mee met ‘Proef het Najaar’. Samen met andere Almeerse Gastheren en vrouwen van ‘Open Adem, Ecomoestuin de Buitenvaart, Aldefit, B&B het Buitenkansje’ organiseren we vanaf 9:00 uur een aantal leuke workshops rondom de Ecotheetuin op de J. Huydecoperweg 2 in Almere Buiten.
Zo kun je om 9:00 uur een barefoot wandeling maken, om 13:00 uur schilderen met bijenwas of om 10:00 uur najaarsbloemschikken met pompoen. Maar je kunt ook kiezen voor een natuurmeditatie met een ademcoach om 10:30 uur of een ontspannen wandeling met een gids om 13:00 uur.
De kosten zijn 15 euro per workshop en dat is inclusief koffie/thee met een seizoenstraktatie. Je kunt je aanmelden via info@ecotheetuin-almere.com  o.v.v. beleefweek ‘Proef het najaar’ en de keuze voor de workshop doorgeven.


Maandag 9 oktober kun je mee met de Maandagochtend Wandeling, een wandeling van 5 km rond het Bezoekerscentrum de Oostvaarders en door het Oostvaardersbos. Wat het weer ook is, de Maandagochtend Wandeling is altijd een goed en gezellig begin van je week.
We starten om 9:30 uur op de Oostvaardersbosplaats 1, dat is het parkeerterrein bij het Bezoekerscentrum De Oostvaarders. Kosten 3 euro p.p. of 2,50 als je een Stappenkaart hebt. Van te voren aanmelden is niet noodzakelijk.


Woensdag 11 oktober kun je mee met de Woensdag Wandeldag. Al tien jaar lang maken we een stevige wandeling van 10 km door het groen rondom Almere. Vandaag zwerven we rond het Bezoekerscentrum de Oostvaarders en door het Oostvaardersbos.
We starten om 9:30 uur op de Oostvaardersbosplaats 1, dat is het parkeerterrein bij het Bezoekerscentrum De Oostvaarders. Kosten 3 euro p.p. of 2,50 als je een Stappenkaart hebt. Van te voren aanmelden is niet noodzakelijk.


Voor het gehele programma van deze week kun je kijken op https://www.nationaalparknieuwland.nl/…/proef-het-najaar.