Wandel- en Leefstijlcollectief Flevoland

Welkom op de pagina van het Wandel- en Leefstijlcollectief Flevoland. Een samenwerking van een aantal zelfstandige ondernemers die wandel- en/of leefstijlactiviteiten aanbieden in Flevoland’. Ons gezamenlijke doel is om een nieuw en aanvullend aanbod te ontwikkelen dat bijdraagt aan de gezondheid en positieve leefstijl van mensen in Flevoland. Door samen te werken met verschillende lokale partners willen we meer wandelaars bereiken en het totale sport- en beweegaanbod versterken en verbinden met andere aanbieders die een gezonde leefstijl nastreven.

Naast dat we, met steun van het Almeers Preventieakkoord, achter de schermen hard aan het werk zijn met het vormgeven van het Collectief zijn we ook al druk bezig met de eerste projecten.
Zo werken we samen met een lokale voedseleducatie- en sportaanbieder aan een concept om jonge kinderen meer te laten bewegen en tegelijkertijd bewuster te worden van hun eetpatroon.
Daarnaast gaan we in opdracht van Sportbedrijf Lelystad, vanaf mei tot en met september, de wekelijkse wandeling begeleiden in het kader van de Nationale Diabetes Challenge.
En we zijn bezig met een kalender waarop wandelaars kunnen zien waar en op wat voor manier er die dag in Flevoland wordt gewandeld.

Hieronder stellen de initiatiefnemers van het Wandel- en Leefstijlcollectief Flevoland zich kort aan jullie voor:

Aldefit
Goedendag, Ik ben wandel- en beweegcoach Evert Aldewereld.
‘Je hoeft geen topsporter te zijn om elke dag te bewegen’ Elke dag matig intensief wandelen geeft je heel veel gezondheidsvoordelen.
Je zult merken dat je meer energie hebt, je basisconditie verbeterd en door buiten te zijn maak je voldoende vitamine D aan en zorg je voor een goed immuunsysteem.
Als beweegcoach met specialisatie wandelen help ik je graag als wandelen niet vanzelfsprekend is. Heb jij last van pijn tijdens het lopen of heb je moeite om een uur te wandelen?
Vanuit de Koninklijke Wandelbond Nederland ben ik FitStap coach. Ik coach je naar een gezonde leefstijl. Met mijn ChiWalking techniek leer jij makkelijker wandelen zonder pijn of blessures.
https://www.aldefit.nl

Mariza L&D
Hallo, ik ben Mariza Bosch en wandelen doet mij goed. Met vriendinnen ga ik telkens vaker wandelen en we trainen voor een aantal lange afstanden. Heerlijk!
Toen ik mij realiseerde dat ik een volle werkweek van ‘zitten-denken-typen’ wel zat was, ben ik mij verder gaan verdiepen in wandelen. Gezien de vele gezondheidsvoordelen, de efficiëntie vanaf de voordeur en de ruimte die het biedt voor gezelligheid, is het voor mij de ideale bewegingsactiviteit! Ik geniet dagelijks van de prachtige natuur in en rond de stad. Het stadsgroen, de parken, de stranden, de groenstroken, de bossen en natuurgebieden. Zo veel te ontdekken! Fantastisch om mijn enthousiasme voor het wandelen en de natuur nu met nog meer mensen te kunnen delen!
www.trekjeschoenenaan.nl

Wandelen in Flevoland
Goeiedag. Ik ben Geert Santhuizen. Ooit begonnen met wandelen als training voor een sponsortocht van 100 km binnen 30 uur. Tijdens talloze wandelingen vielen me twee zaken op. Allereerst het gebrek aan georganiseerde wandelingen rondom Almere en ten tweede het weinig rooskleurige beeld dat veel wandelaars van Flevoland hebben. In 2014 besloot ik de handschoen op te pakken en aan beide iets te gaan doen. Sindsdien wandelen we tijdens de Woensdag Wandeldag en de Maandagochtend Wandeling met een groep door het groen rondom Almere. De rest van Flevoland verkennen we tijdens de Weekend Wandeling. Menig vrij uurtje is de afgelopen jaren gebruikt voor het volgen van diverse wandelgerelateerde opleidingen, zo ben ik nu IVN Natuurgids, ambassadeur van het MRA-landschap, gastheer van het Nationaal Park Nieuwland en storyteller. Kortom, stilzitten is geen optie!
https://www.wandeleninflevoland.nl

Leefstijlpraktijk Nobelhorst
Hallo! Ik ben Jordy Oud, geboren en getogen Opmeerder. En sinds enkele jaren met veel plezier wonend in de mooie wijk Nobellhorst. Ik heb 2 universitaire opleidingen gevolgd en ben hiermee in het bedrijfsleven beland. Ik heb hier gezien dat kleine veranderingen groot en soms verrassend effect kunnen hebben. Hier wilde ik iets mee! Dus heb ik een manier gezocht waarop ik mijn passie voor bewegeing, voeding en coaching met anderen kan delen. Het resultaat? Een afgeronde BLCN-gecertificeerde opleiding tot leefstijlcoach en de start van Leefstijlpraktijk Nobelhorst. Dus heb je vragen over jouw leefstijl, laat het me weten! Ik help je graag.
http://www.leefstijlpraktijknobelhorst.nl/