Markerwadden Expeditie

Goede Vrijdag, 15 april 2022, gaan we op wandel-expeditie naar de Markerwadden. Vanaf de Bataviawerf varen we met de historische veerboot M.S. Waddenzee naar het nieuwste stukje Nederland. Hier gaan we NIET met een groep stevig aan de wandel maar aan boord krijgt iedereen een info-map en op het eiland zijn verschillende routes (3, 4 en 7 km) duidelijk aangegeven zodat een ieder op eigen gelegenheid het eiland kan ontdekken.

Op de boot waarmee Koningin Wilhelmina en prinses Juliana ooit de oversteek naar Ameland maakten beginnen wij met koffie en appeltaart. Daarna kun je in het bagageruim rondsnuffelen in de koffers van voormalige reizigers en zodoende de geschiedenis van het schip en Flevoland ontdekken. Gewoon aan dek in de kussens hangen en genieten van het uitzicht mag natuurlijk ook.
Voordat we uitschepen verteld de kapiteinsvrouw wat we onderweg kunnen verwachten. Op het eiland kan iedereen zijn eigen expeditie invullen. Wil je alleen maar vogels kijken? Lekker doen. Wil je met blote voeten door het zand genieten van de branding? Geen probleem. Iedereen kan dus op zijn eigen manier volop genieten. Het enige wat je in de gaten moet houden is de tijd. Want je moet natuurlijk wel weer op tijd aan boord zijn voor de terugweg. Natuurmonumenten heeft namelijk een maximale verblijftijd ingesteld zodat tijd ook echt tijd is.
Zeewind en zonneschijn maken je altijd lekker ‘rozig’ en wat is er dan lekkerder dan met een drankje in je hand te genieten van de terugtocht. Het rood, wit en blauw wappert achterop het schip en de meeuwen krijsen om wat aandacht. Ach, was het maar vast Goede vrijdag…

Als je mee wilt op de veerboot om daarna, op eigen gelegenheid, het eiland te verkennen kun je je opgeven door onderstaand formulier in te vullen. Let op, je aanmelding is pas definitief na betaling.

Kosten: De kosten zijn 45 euro p.p., dat is inclusief de overtocht, de ‘entreekosten’ voor de Markerwadden, een infomap, koffie met appelgebak en een drankje. Je aanmelding is pas definitief na betaling.
Je dient het verschuldigde bedrag vooraf over te maken naar NL25 RABO 0141 4951 54
t.n.v. Gewoon Geert/Geert Santhuizen.

Je kunt optioneel met een gids van natuurmonumenten mee, maar dat is NIET bij de prijs inbegrepen. Dit kun je indien gewenst zelf regelen op het eiland.

Als de expeditie niet doorgaat vanwege coronamaatregelen te nemen door de overheid of heel slecht weer (te beoordelen door de schipper) dan krijgt iedereen het geld terug. Als het maximale aantal passagiers (75) van de boot, onverwachts, wordt overschreden dan krijgen de mensen die ‘boventallig’ zijn uiteraard bericht en hun geld terug.

Info over parkeerplaats, startlocatie e.d.: volgt na aanmelding
Inschepen vanaf:
11:45 uur
Afvaart: :
12:00 uur (KOM OP TIJD)
Duur totale expeditie:
globaal 4,5 uur
Verblijftijd op de Markerwadden:
2 uur
Pauze:
tijdens de heen- en terugvaart
Reistijd vanuit Almere Centrum naar de parkeerplaats:
± 30 minuten
Lopen van de parkeerplaats naar de aanlegsteiger:
± 10 minuten
Honden:
Honden zijn op onze wandelingen niet toegestaan.