Groepswandelingen

Wandelen in Flevoland organiseert verschillende, wekelijkse, groepswandelingen. Omdat geen wandelaar hetzelfde is, variƫren de wandelingen qua afstand en wandeltempo. Wel wandelen we zoveel mogelijk door het groen. Omdat we, wekelijks, vanaf een andere startlocatie vertrekken maak je kennis met de vele bossen en parken die Almere rijk is.De door-de-weekse groepswandelingen vinden plaats in en om Almere. De Weekend Wandelingen vinden zowel plaats binnen Flevoland als daar buiten.
Of je nu iets aan je conditie wilt doen, van de natuur wilt genieten of gewoon gezellig een eind wilt wandelen, je bent van harte welkom! Kom dus van de bank en wandel gezellig eens mee.

Maandagochtend Groepswandeling

Het beste middel om je weekend-stress te verdrijven is een stevige wandeling van ruim een uur op de maandagochtend. Heerlijk uitgewaaid kun je er de rest van de week weer tegen.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Maandagochtend Wandeling.

Woensdag Wandeldag

De Woensdag Wandeldag is al sinds 2014 een begrip in Almere. Iedere woensdagochtend een, stevige, groepswandeling van 10 km. Een gezellig alternatief voor een bezoek aan de sportschool.
Voor meer informatie of om je aan te melden kijk je op Woensdag Wandeldag.

Stappen op Zaterdag

Op 28 januari trappen we onze nieuwe activiteit af, vanaf dan is het iedere zaterdagochtend tijd voor ‘Stappen op Zaterdag’. Voor iedereen die te kampen heeft met overgewicht en/of diabetes type 2 organiseren we een wekelijkse wandeling die niet te lang is en waarbij we rustig aan doen. Als we iets leuks zien blijven we even staan voor een plaatje of een praatje. De ideale ‘stok achter de deur’ voor iedereen die gezellig met een groep het onverwacht groene Almere wil ontdekken. Voor meer informatie of om je aan te melden kijk je op Stappen op Zaterdag.

Wandelen in het weekend

Omdat niet alleen Almere, maar heel Flevoland de moeite waard is om doorheen te wandelen, verkennen we in het weekend de rest van onze provincie en af en toe trekken we de brug over voor een uitstapje naar het ‘oude’ land.

Weekend Wandeling

Op de EERSTE zondag van de maand is het tijd voor de Weekend Wandeling. De routes zijn ongeveer 18 kilometer lang en we wandelen bijna 5 km per uur. Een vast onderdeel van de Weekend Wandeling is de koffiestop. De bestemmingen zijn heel afwisselend, we trekken over de heide en door het bos. We wandelen langs rivieren en landgoederen, bezoeken vestingsteden en veengebied.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Weekend Wandeling.

De Ontdekking van Flevoland

Op de DERDE zondag van de maand gaan we tijdens de Ontdekking van Flevoland op expeditie. Een wandeling van 2 tot 2,5 uur waarbij afstand en snelheid ondergeschikt zijn aan het verhaal en de beleving. Met een of meerdere natuurgidsen gaan we op pad. We ontdekken de verhalen achter (scheeps-) wrakken en Romeinen, onderzoeken bomen en (afweer-)kruiden en we leren (bijna) alles over vogels en paddenstoelen. Ook maken we een uitstapje naar Ankeveen en de heide bij Laren.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor De Ontdekking van Flevoland of de mailinglijst, kijk je op Ontdekking van Flevoland.

Voor al onze wandelingen geldt dat stevige wandelschoenen aan te bevelen zijn en dat honden NIET zijn toegestaan.

Aanmeldformulier voor mailinglijst: