Groepswandelingen

Met ingang van 2019 organiseert Wandelen in Flevoland verschillende, wekelijkse, groepswandelingen. Omdat geen wandelaar hetzelfde is, variëren de wandelingen qua afstand en wandeltempo. Wel wandelen we zoveel mogelijk door het groen. Omdat we, wekelijks, vanaf een andere startlocatie vertrekken maak je kennis met de vele bossen en parken die Almere rijk is.
De door-de-weekse groepswandelingen vinden plaats in en om Almere. De Weekend Wandelingen vinden zowel plaats binnen Flevoland als daar buiten.
Of je nu iets aan je conditie wilt doen, van de natuur wilt genieten of gewoon gezellig een eind wilt wandelen, je bent van harte welkom! Kom dus van de bank en wandel eens, gezellig, mee.

Maandagochtend Groepswandeling

Het nieuwe, en gelijk beste, middel om je weekend-stress te verdrijven, een stevige wandeling van ruim een uur op de maandagochtend. Heerlijk uitgewaaid kun je er de rest van de week weer tegen.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Maandag Wandeling.

Dinsdagavond Groepswandeling

Vanaf 2 april organiseren we de Dinsdag Avondwandeling. Deze groepswandeling van zo’n 7 km is bedoeld voor iedereen die overdag niet kan of wil, maar ook voor de mensen die gewoon nog een extra rondje willen wandelen. Nu de avonden weer langer worden nog even bijtanken in het groen.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Dinsdag-Avond-Wandeling.

Woensdag Wandeldag

De Woensdag Wandeldag is inmiddels een begrip in Almere. Iedere woensdagochtend een, stevige, groepswandeling van 10 km. Een prima alternatief voor een bezoek aan de sportschool.
Voor meer informatie of om je aan te melden kijk je op Woensdag Wandeldag.
Wil je eerst een beeld krijgen van deze wandelingen kijk dan op onze facebookpagina voor het wekelijkse (foto-)verslag van deze wandeling.

Struinen op Donderdag

Voor de wandelaars die rustig aan willen genieten van hetgeen ze onderweg tegenkomen is de wandeling Struinen op Donderdag. In een rustig tempo maken we een wandeling van ongeveer 5 kilometer door onze, onverwacht, groene stad.
Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Struinen op Donderdag.

Weekend Wandelingen

Omdat er ook buiten Almere genoeg valt te ontdekken 😉 trekken we op de eerste zondag en op laatste zaterdag van de maand de wijde wereld in.

De ZONDAGSE Weekend Wandelingen vinden plaats op ongeveer 30 minuten rijden vanuit Almere. De routes zijn 11 a 13 kilometer lang en we wandelen zo’n 5 km per uur. Een vast onderdeel van de Weekend Wandeling is de koffiestop. De bestemmingen zijn heel afwisselend, we trekken over de heide en door het bos. We wandelen langs rivieren en landgoederen, bezoeken vestingsteden en veengebied.

Tijdens de ZATERDAGSE Weekend Wandeling zoeken we het letterlijk en figuurlijk wat verder weg. De lengte van de routes varieert tussen de 13 en de maximaal 18 kilometer en het tempo is zo’n 5 km per uur. Ook op de zaterdag is de koffiestop een vast onderdeel van de Weekend Wandeling.
De exacte invulling van de agenda blijft nog even een verrassing maar je kan denken (onder voorbehoud) aan wereld erfgoed, voormalige eilanden en vliegvelden. Of, ook niet verkeerd, aan smikkeltochten en wadlopen.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een wandeling of de mailinglijst, kijk je op Weekend Wandeling.

Voor al onze wandelingen geldt dat stevige wandelschoenen aan te bevelen zijn en dat honden NIET zijn toegestaan.

Aanmeldformulier voor mailinglijst: